Telefoonnummer

06 13025488

Email

contact@maslina.nl

Cursus Babymassage

Cursus Shantala babymassage is geschikt voor alle baby’s van 6 weken tot 9 maanden mét hun ouder(s). De cursus geef ik individueel aan ouders/verzorgers met hun kindje. Daardoor krijg je alle aandacht die jij en je kindje nodig hebben voor het aanleren van een ontspannende babymassage. 

In twee lessen van 60 minuten leer ik jullie hoe je je kindje van top tot teen kunt masseren en zo buikkrampjes verhelpt, slaap bevordert en overprikkeling kunt verminderen. Je baby zal het heerlijk vinden en zich veilig en geborgen voelen. Tijdens de cursus worden je de basisprincipes van de babymassage geleerd.

Met het lesmateriaal kun je thuis de massage verder gaan oefenen.

Daarnaast leer je nog enkele voetreflexgreepjes voor baby’s die bijvoorbeeld last hebben van buikkrampjes, bij verkoudheid, tandjes krijgen.

Wie is Shantala? Shantala was een vrouw uit India – Calcutta – die haar zoontje dagelijks masseerde in de drukte van de chaotische stad. De massage die Shantala aan haar zoontje gaf wordt in India gebruikt als dagelijkse verzorging voor baby’s en is gebaseerd op Ayurvedische massage. In India wordt deze massage doorgegeven van moeder op dochter.

De Franse arts Frédérik Leboyer zag tijdens zijn reis door India Shantala vol overgave en tederheid haar zoontje masseren. Hij was diep onder de indruk van deze liefdevolle maar toch eenvoudige massage. Leboyer vroeg Shantala toestemming om de massagetechnieken vast te leggen op film waarna hij de massage introduceerde in Europa. Als dank voor Shantala heeft Leboyer deze massage naar haar vernoemt.

Aanraken is een van onze levensbehoeften. De wens om aangeraakt te worden heeft niet met het land of cultuur te maken, noch met de leeftijd. Zonder aanraking raken we geïsoleerd. Al vanaf de eerste ademhaling speelt aanraking een belangrijke rol in ons leven. Een knuffel van mama of papa als we gaan slapen, gevallen zijn of gewoon even lekker tussendoor. Maar de behoefte aan aanraking houdt niet op als we ouder worden, dit blijft. Aanrakingen en massages hebben een kalmerende werking op het gehele organisme. Na een massage voel je je ontspannen en energiek tegelijk. Hieronder een aantal voorbeelden van situaties waarin een regelmatige babymassage gunstig zou kunnen zijn:

  • Bij een vroeggeboorte.
  • Bij kinderen die geboren zijn via een keizersnee, de huid van deze kinderen is tijdens de bevalling veel minder gestimuleerd.
  • Kinderen met groeipijnen.
  • Kinderen die niet goed groeien.
  • Kinderen die vaak ziek of verkouden zijn.
  • Kinderen die niet goed slapen (inslapen en/of doorslapen).
  • Rusteloze kinderen.
  • Hyperactieve kinderen.
  • Voor alle kinderen.
  • Voor iedereen en iedereen kan het leren!

Kosten Cursus Babymassage?

Cursus Shantala Babymassage individueel (2 lessen van 60 minuten ) € 120,-

Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u meer informatie over Cursus Shantala babymassage? Neem dan contact op of gebruik onderstaande knop om direct een afspraak te maken.


Behandeling door een reflexzonetherapeut is een goede aanvulling, maar vervangt nooit de verloskundige, arts of gynaecoloog.