Telefoonnummer

06 13025488

Email

contact@maslina.nl

Uw zwangerschap is één van de meest bijzondere perioden in uw leven. Tijdens deze periode is het heel belangrijk om aan uzelf en uw ongeboren kind te denken. Bovendien ervaren sommige vrouwen vervelende lichamelijke ongemakken tijdens hun zwangerschap. Een zwangerschapsmassage / zwangerschapsreflexologie bij Praktijk Maslina kan deze eventuele ongemakken verminderen.

Wat is zwangerschapsmassage?

Tijdens de massage ligt u op uw zij/buik en rug, waarbij u door speciale kussens ondersteund wordt. Een goede zwangerschapsmassage helpt zowel bij verlichting van zwangerschapsklachten als ter ontspanning. Tijdens de massage maakt uw lichaam namelijk een bepaald gelukshormoon aan. Deze zorgt ervoor dat uw stress vermindert of zelfs volledig verdwijnt. Tijdens de behandeling maakt u daarnaast ook intensief contact met uw ongeboren kindje.

Wanneer is zwangerschapsmassage / zwangerschapsreflexologie geschikt?

Zwangerschapsmassage is geschikt vanaf het moment waarop u 12 weken zwanger bent. U kunt gebruik maken van zwangerschapsmassage als u specifieke klachten heeft in rug, nek of bekken, maar ook als uw zwangerschap vlekkeloos verloopt. Voetreflex behandeling kan verlichting bieden bij de volgende klachten:

  • Misselijkheid
  • Maagzuur
  • Vermoeidheid
  • Stemmingswisselingen
  • Blaasontsteking
  • Obstipatie
  • Slapeloosheid
  • Oedeem

Zwangerschapsreflexologie bij stuitligging of dwarsligging

Gemiddeld vijf procent van de baby’s ligt in stuit- of dwarsligging. Deze liggingen kunnen de bevalling bemoeilijken of zelfs een keizersnee vereisen. In de meeste gevallen biedt het ziekenhuis of uw verloskundige u in de 36e week van de zwangerschap een draaipoging aan. Voor dit moment aanbreekt kunt u echter al kiezen voor zwangerschapsreflexologie. U komt dan tussen de 33e en 35e zwangerschapsweek bij mij langs voor een behandeling. Tijdens de behandeling wordt de activiteit van de baby door middel van drukpuntmassage (acupressuur) gestimuleerd. Hij of zij zal uiteindelijk immers de draai moeten maken.

Deze behandeling is gecombineerd met MOXA THERAPIE.
Moxa-therapie is een behandeling met een moxastick van een acupunctuurpunt op het lichaam. Een moxastick heeft veel weg van een grote sigaar. Als je hem aansteekt, verspreidt hij over het acupunctuurpunt een intense warmte die erg aangenaam is en absoluut niet pijnlijk.
Zwangere vrouwen met een baby in stuitligging kunnen vanaf de 33ste week beginnen met moxa-therapie. De zijkant van de kleine teen (acupunctuurpunt Blaas 67) wordt gedurende vijftien minuten verwarmd met een moxastick. Deze behandeling is zeer eenvoudig en ook thuis uit te voeren, samen met de partner. Dit omdat zwangere vrouwen in die periode van de zwangerschap niet zo makkelijk meer bij hun kleine teen kunnen. De moxa-therapie moet gedurende twee weken dagelijks worden herhaald. Na de eerste behandeling in de praktijk ontvangt u verdere instructies en materialen voor thuisbehandeling.

Fertiliteit reflexologie

Zwanger worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. We spreken van verminderde vruchtbaarheid wanneer een man en een vrouw één jaar of langer regelmatig geslachtsgemeenschap hebben gehad zonder voorbehoedmiddelen en er geen zwangerschap is ontstaan. Fertiliteitsreflexologie is bedoeld om de vruchtbaarheid te stimuleren en de tijdsduur te verkorten die nodig is om zwanger te worden.

Wat kost zwangerschapsmassage?

Een zwangerschapsmassage reflexzonetherapie kost €63,- voor behandelingen van ongeveer 50 minuten, een voetreflex behandeling kost €63,- voor behandelingen van ongeveer 50 minuten en een specifieke behandeling bij stuitligging kost €58,- . In sommige gevallen wordt voetreflextherapie / reflexzonetherapie (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar. Dit kun vinden in de voorwaarden van uw eigen zorgverzekering, onder het kopje ‘Alternatieve Geneeswijzen’.

Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u meer informatie over zwangerschapsmassage? Neem dan contact op of gebruik onderstaande knop om direct een afspraak te maken.


Behandeling door een reflexzonetherapeut is een goede aanvulling, maar vervangt nooit de verloskundige of gynaecoloog.