Telefoonnummer

06 13025488

Email

contact@maslina.nl

Welke uitdaging u ook aangaat, u wilt zo fit mogelijk aan de start verschijnen. Praktijk Maslina kan u hierbij helpen. Maslina is dé expert op het gebied van vakkundige sportmassages en sporttherapie, opgeleid door het NGS .Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet, afhankelijk van uw wensen. Last van een stijve nek, vastzittende schouder of een pijnlijke rug? Ook als niet-sporter kunt u terecht bij Praktijk Maslina, neem hiervoor een kijkje bij de behandelingen.

Voorbeeld sportmassage

Wat is sportmassage?

Een sportmassage is een massage die er specifiek op gericht is om de doorbloeding van de spieren te verbeteren. Het herstel van uw spieren en uw lichaam wordt op deze manier bevorderd. Tijdens de massage wordt stevig gemasseerd, om knopen uit de spieren te halen. Daarvoor moet er soms diep in de spieren gemasseerd worden. De sportmasseur zal altijd in de gaten houden of de massage niet te heftig is. Vooraf aan de sportmassage vindt een intake plaats en wordt er een beroepsspecifiek onderzoek uitgevoerd. Vervolgens wordt er een stappenplan en een plan van aanpak opgesteld. Wanneer u hiermee akkoord gaat, gaan we samen aan de slag.

Wanneer helpt een sportmassage?

Een sportmassage kan, zoals eerder gezegd, zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren. Uw spieren worden voorbereid op de sportieve activiteit. Een sportmassage na het sporten helpt vocht uit uw spieren afvoeren en maakt uw spieren weer soepel. Een sportmassage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel. Zo kunt u zich rustig voorbereiden op uw volgende prestatie.

Sporttherapie/Sportmassage kan ook ingezet worden bij volgende klachten / blessures:

 • Enkel-, voet- en hielblessures;
 • Achillespees- en kuitklachten;
 • Mediaal tibiaal stress syndroom (shin splints);
 • Specifieke knieletsel (ligamenten en menisci);
 • Patellofemorale klachten;
 • Jumpers’ knee en runners’ knee;
 • Hamstrings- en liesblessures;
 • Slijmbeurs en peesontstekingen;
 • Lage rugklachten (ook hernia);
 • Nek- en schouderklachten;
 • Tenniselleboog, Golferselleboog
Een knie intapen met sporttape

Bij Praktijk Maslina kunt u ook terecht voor tapen en bandageren, zoals het intapen van een knie met sporttape. Uw spieren en banden worden hierdoor tijdens het sporten ondersteund. Ten slotte kan de sportmasseur zorg verlenen bij acuut sportletsel (EHBSO).

Wat kost sportmassage?

De tarieven van sportmassage bij Praktijk Maslina zijn €58,- voor behandelingen van ongeveer 45 minuten en €68,- voor behandelingen van ongeveer 1 uur. Op basis van uw persoonlijke situatie zal ik een stappenplan opstellen, zodat de massage aansluit bij uw sportieve activiteiten. Bij bepaalde klachten kan het advies gegeven worden om een fysiotherapeut, (huis)arts of sportarts te bezoeken.

Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u meer informatie over sportmassage? Neem dan contact op of gebruik onderstaande knop om direct een afspraak te maken.