Telefoonnummer

06 13025488

Email

contact@maslina.nl

In de reflexzonetherapie wordt er vanuit gegaan dat bepaalde gebieden van het lichaam (voeten, handen, gezicht, oren en rug) in verbinding staan met alle organen en weefsels in het lichaam. Door deze reflexzones te behandelen met een massage en druk, worden ook de corresponderende lichaamsdelen behandeld. Je kunt bijvoorbeeld niet direct een orgaan masseren, maar door het behandelen van de reflexzone van de maag op de voet wordt daar een betere doorbloeding tot stand gebracht. Maar reflexzonetherapie werkt niet alleen op de doorbloeding.

Het verbetert ook de aanvoer van voedingstoffen naar organen en weefsels, en de afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Daarnaast worden (energie)blokkades opgeheven en het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Uit onderzoek is gebleken dat bij reflexzonetherapie een stof vrij komt in de hersenen, die dezelfde werking heeft als morfine. Reflexzonetherapie kan dus ook nog pijnstillend werken. Praktijk Maslina biedt naast voetreflextherapie ook diverse andere behandelingen.

Voor wie is Reflexzonetherapie?

Reflexzonetherapie massage kan op verschillende delen van het lichaam worden ingezet. Het is geschikt voor iedereen. Het kan preventief worden ingezet, bij specifieke klachten, om de gezondheid te versterken en als ontspanning. Bijkomend voordeel is dat indirect op de pijnlijke plek kan worden gewerkt. Veel voorkomende klachten, waarbij reflexzonetherapie ondersteuning kan bieden, zijn hieronder te vinden.

Bewegingsapparaat

Pijn en bewegingsbeperkingen in de nek, schouders, rug. Je kunt denken aan spier- of gewrichtspijnen, atrose/ atritis, fibromyalgie en reuma.

Orgaansysteem

Reflexzonetherapie helpt bij problemen met de spijsvertering, zoals obstipatie, maagzuur, oprispingen en winderigheid. Ook bij lever- en galproblemen, longklachten en bijvoorbeeld (chronische) blaasontsteking kan reflexzonetherapie goed worden ingezet. Tevens kunnen hormonale klachten, aangezichtspijn, oedeem, en duizeligheid verminderd worden met deze therapie.

Mentaal/ emotioneel

De ontspannende werking en verbeterde doorbloeding kan voor verminderde klachten zorgen bij migraine, burn-out en slaapproblemen.

Preventie & ondersteuning

Deze therapie kan ondersteuning bieden bij zwangerschap of dementie. Na een operatie kan, zonder dat het geopereerde gebied aangeraakt dient te worden, het herstel worden bevorderd en de pijn verlicht.

Baby’s en kinderen

Reflexzonetherapie kan helpen bij AD(H)D, hoog gevoeligheid ,bedplassen of buikkrampjes. Ook is deze therapie geschikt bij faalangst, concentratieproblemen en KNO-klachten.

Bij welke klachten helpt reflexzonetherapie?

Diverse klachten kunnen behandeld worden met een reflexzonemassage. Hieronder vindt u een kleine greep uit de voorbeelden:

 • Stress (ca. 80% van de klachten komt door stress)
 • Burn-out
 • Slaapproblemen en vermoeidheid
 • Hoofdpijn, migraine
 • Vermoeidheid en concentratieproblemen als gevolg van Covid-19
 • Rug-, nek- en schouderklachten
 • Luchtwegproblemen, zoals astma en bronchitis
 • Spijsverteringsproblemen
 • Hormonale problemen zoals menstruatie- en overgangsklachten
 • Urinewegproblemen zoals blaasontsteking en nierstenen
 • Spier- en gewrichtspijn, artrose, reuma, jicht, fybromyalgie, osteoporose
 • Eczeem en allergieën
 • Emotionele klachten, zoals angst, boosheid en verdriet
 • Verminderde vruchtbaarheid
 • Zwangerschapsklachten

Reflexzonetherapie werkt op lichamelijk en geestelijk niveau. Het werkt ontspannen en ontgiftend, maakt je emoties los, en geeft evenwicht in je gedachtes.

Wat kost reflexzonetherapie?

De tarieven van reflexzonetherapie bij Praktijk Maslina zijn €68,- .

In sommige gevallen wordt reflexzonetherapie (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar. Dit kunt u vinden in de voorwaarden van uw eigen zorgverzekering, onder het kopje ‘Alternatieve Geneeswijzen’.

Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u meer informatie over reflexzonetherapie? Neem dan contact op of gebruik onderstaande knop om direct een afspraak te maken.


Reflexzonetherapie vervangt geen arts of medicijn, maar kan een waardevolle aanvulling zijn op andere behandelmethodes. Bent u onder behandeling van een arts of specialist, overleg dan eerst of deze geen bezwaar heeft tegen reflexzonetherapie naast de bestaande behandeling.