Telefoonnummer

06 13025488

Email

contact@maslina.nl

Massages vormen één van de belangrijkste behandelingen binnen de Ayurveda, een natuurgeneeskunde afkomstig uit India. Bij Praktijk Maslina kunt u terecht voor een Ayurvedische lichaamsmassage. Bent u op zoek naar een andere behandeling? Bekijk dan het overzicht van behandelingen waarvoor u bij mij terecht kunt.

Wat is Ayurveda?

Ayurveda is één van de oudste traditionele natuurgeneeskundes. De oorsprong hiervan ligt in India. Ayurveda betekent letterlijk ‘levensinzicht’. Deze geneeskunde stelt dat elk menselijk lichaam uit drie verschillende dosha’s (gebieden) is opgebouwd. Vata staat voor verandering, Pitta voor stofwisseling en Kapha voor structuur. Als al deze drie gebieden in balans zijn, dan is een mens volgens de Ayurveda gezond.

massage_with_oil_zoomed_in
Olie die wordt gebruikt in een Ayurvedische lichaamsmassage

Wat houdt een Ayurvedische lichaamsmassage in?

Een bekend voorbeeld van de Ayurvedische lichaamsmassage is de Abhyanga massage. Hierbij ontvangt u een volledige lichaamsmassage, waarbij ook uw buik, hoofd en gezicht worden meegenomen. Deze massage activeert het zelfhelend vermogen van de mens. Het zorgt ervoor dat er een onbalans in uw lichaam wordt opgelost, waardoor uw klachten afnemen en de rust weer herstelt. Afhankelijk van het type verstoring waar u mee kampt, kan ik u een specifieke behandeling aanraden. Voor ieder soort disbalans maak ik namelijk gebruik van bepaalde Taila (kruidenoliën).

Voor wie is een Ayurvedische lichaamsmassage geschikt?

In principe is de behandeling voor iedereen geschikt. Met name als u een stressvolle of drukke periode doormaakt, kan deze massagevorm u helpen te ontspannen. Ook is deze behandeling zeer geschikt als u last heeft van chronische pijn. Doordat uw verschillende dosha’s tijdens de behandeling weer in balans worden gebracht, kan ik vele klachten verhelpen. De meest voorkomende zijn vermoeidheid, slapeloosheid, slaapstoornissen en stressklachten.

Wat kost een Ayurvedische lichaamsmassage?

De tarieven van een Ayurvedische lichaamsmassage zijn €78,- voor een behandelingen van ongeveer 60 minuten en €90,- voor een behandelingen van ongeveer 75 minuten.

Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u meer informatie over Ayurvedische massage? Neem dan contact op of gebruik onderstaande knop om direct een afspraak te maken.


Ayurvedische massagetherapie vervangt geen arts of medicijn, maar kan een waardevolle aanvulling zijn op andere behandelmethodes. Bent u onder behandeling van een arts of specialist, overleg dan eerst of deze geen bezwaar heeft tegen massagetherapie naast de bestaande behandeling.